Descriere
Otello Ceci Nero di Lambrusco este vinul care nu respecta regulile; este puterea artistului.
Este o idee, o promisiune, un pact. In acest vin se regasesc toate notele clasice Lambrusco dar si note surpinzatoare.
Aici incepe călătoria in entuziasmul descoperirii, unde profunzimea si delicatetea este modalitatea prin care se pune in valoare arta acestui vin.
Este realizat 100% din struguri Lambrusco Maestri cu macerare la temperaturi scazute timp de 5 pana la 7 zile.
A obtinut premiu Cinque Grappoli in Ghidul Bibenda 2023 cele mai bune vinuri din Italia.
Denumire de origine: Lambrusco Emilia I.G.T
Tip: Vin Rosu Demisec Frizzante
Sortiment: Lambrusco
Volum: 0.375 l
Metoda obtinere:
- Martinotti Alcoolemie: 11% vol
- Zahar rezidual: 30 g/l
- Aciditate: 6.7 g/l
- Temperatura recomandata de servire: 8/10°C.
Notele degustarii:
- Culoare: Rosu – Rubiniu Intens
- Miros: Intens, sinuos. Notele fructate sunt cele care amintesc de cirese si fructe de pădure sălbatice precum mure si căpsună. Subtilele note florale de violete, insotesc incantatoarele arome minerale intense si picante.
- Gust: Surprinzător si satisfăcător. Delicios echilibru intre prospetime si o bună textură tanică. Natura intensă a aromelor este confirmată de gusturile care sunt imbunătătite prin pastrarea indelungata. Asta inseamna o promisiune respectată.
Asociere:
- Otello Ceci este un vin capabil să complementeze o gama larga de delicatese culinare prin variatia temperaturii de servire.
- Este ideal pentru asocierea cu mancăruri care exprimă o prevalenta bogătie precum mancărurile traditionale italiene.
- Se imperechează bine cu paste si risotto bine structurate, precum si cu branzeturi de varstă medie sau carne la grătar.
- De asemenea, este capabil să se exprime perfect ca un vin de meditatie.
In 1938, bunicul Otello Ceci a administrat una dintre cele mai renumite trattorii din partea de jos a zonei viticole Po, chiar in afara Parmei.
Aici, savurand mancărurile tipice ale traditiei parmezane, mesenii au gustat faimosul Lambrusco pe care Otello l-a produs din cei mai buni struguri ai producătorilor locali.
Fiii săi, Bruno si Giovanni, au fost primii care au simtit că acest Lambrusco merită un mare succes: in anii ‘60, taverna a fost transformată intr-o pivnită de vinuri.
Astăzi, nepotii săi Alessandro, Maria Teresa, Maria Paola, Elisa si Chiara conduc o companie de familie in spiritul său, dar care exportă vin peste tot in lume, ajutand la definirea unui nou standard pentru recunoasterea lui Lambrusco.